Zit je kind niet lekker in zijn vel? Zo kan je hen ondersteunen

16.12.2020 Gezondheid
Iedere ouder droomt van een tevreden kind met een gezond zelfbeeld. Maar dat is lang niet zo vanzelfsprekend… Hoe kan je de zelfwaardering bij je kind opkrikken? Hoe kan je hem ondersteunen en aanmoedigen zonder te overdrijven?

spelboek ik ben okeMet het spelboek ‘Hé, ik ben helemaal oké!’ kan je op een ludieke en dynamische manier bouwen aan de zelfwaardering bij je kind. Aan de hand van dit gidsje kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar hun eigen talenten, sterktes en zwaktes leren kennen en leren ze dat niemand perfect is. Superhelden bestaan tenslotte enkel in films!

Het spelboek bevat ook een folder voor ouders met tips om moeilijke vragen aan te kaarten bij jongeren, hun zelfvertrouwen aan te wakkeren of hun perfectionisme onder controle te houden. Als kers op de taart zit er in het pakket ook een superbutton ‘Hé, ik ben helemaal oké’ die kinderen op hun boekentas, pennenzak of kledij kunnen spelden!

Download het spelboek via www.kidiscope.be.

Noknok en Fit in je hoofd
Ben je jong en zit je niet goed in je vel? Dan kan je terecht op de website
www.noknok.be. De site is gericht op jongeren van 12 tot 16 jaar. Jongeren kunnen er hun veerkracht versterken aan de hand van info, opdrachten en tips. De website moedigt jongeren aan om te praten over hun problemen. Op de NokNok-wall kan je via een eigen avatar je verhaal delen met anderen. Medewerkers geven daar dan passend psychologisch advies.

Ben je ouder dan 16 jaar? Neem dan een kijkje op www.fitinjehoofd.be.