Vaccineren bij kinderen? Hoe werkt het?

21.12.2020 Gezondheid
We zien ze niet, maar ze zijn er wel! Heel wat virussen en bacteriën liggen op de loer om onverwacht toe te slaan. Een goede gezondheid vormt natuurlijk al een goede bescherming, maar toch is er soms meer nodig. Wie niet ten prooi wil vallen aan sommige besmettelijke ziektes, laat zich dan ook best vaccineren.

Zeker voor jonge kinderen is vaccinatie essentieel. Bepaalde infectieziektes kunnen leiden tot een ziekenhuisopname, blijvende letsels of zelfs overlijden. Enkele infectieziektes zijn eenvoudig te voorkomen door vaccinatie.

Maar tegen welke ziektes laat je je kleine spruit nu het best vaccineren? Bij wie kan je daarvoor terecht? En op welk moment is welke inenting vereist? Deze brochure beantwoordt al deze vragen en reikt je een karrenvracht informatie over vaccinatie bij kinderen aan!

 

vaccinatie bij kinderenOZ heeft een brochure met alle info over vaccinaties bij kinderen. Toekomstige mama’s en papa’s kunnen bij OZ ook een gratis vaccinatieschijf opvragen: een handige wijzer om te weten welke vaccins je op welke leeftijd moet krijgen. Vraag ernaar in je plaatselijk OZ-kantoor