Gratis psychologische ondersteuning voor zelfstandigen

15.07.2021 Gezondheid
Dat zelfstandigen het tijdens corona zwaar te verduren kregen, staat als een paal boven water. En dat is ook de federale overheid niet ontgaan. Daarom startte ze een proefproject met gratis psychologische begeleiding voor zelfstandigen op.

Risico’s op psychologische problemen inperken

Zelfstandigen lopen door de coronacrisis een hoger risico op psychische problemen en, in het ergste geval, zelfdoding. Samen met de vzw Un passe de l’impasse wil de overheid dat risico inperken door zelfstandigen gratis psychologische begeleiding aan te bieden.

Tot 8 sessies bij een erkende psycholoog, gratis voor zelfstandigen

De psychologische bijstand is beschikbaar voor elke (ex-)zelfstandige in hoofd- of bijberoep die daar nood aan heeft. Ben jij aan de slag als zelfstandige, of moest je recent de boeken neerleggen door corona, en heeft dat een impact op je mentale gezondheid? Dan heb je recht op 8 gratis sessies bij een erkende psycholoog of orthopedagoog in je buurt.

Hoe aanvragen?

Dat kan op twee manieren: rechtsreeks bij een psycholoog of orthopedagoog naar keuze, of op doorverwijzing via ‘Un pass de l’impasse’. Bel de hulplijn voor zelfstandigen in nood op 0800 300 25.

Belangrijk: zelf een psycholoog inschakelen kan, maar let er wel op dat het een erkende klinische psycholoog of orthopedagoog is. Alleen zij kunnen jou deze sessies gratis aanbieden.

 

Ook bij OZ kan je gratis bij een psycholoog terecht

Ga je door een moeilijke periode? Zowel met grote als kleine problemen kan je bij een psycholoog van de OZ Luisterlijn terecht. Je krijgt als klant van OZ elk jaar tot 5 sessies gratis.

Meer info