Tournée Minérale

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

21.01.2021 Gezondheid
Tournée Minérale komt terug voor een vijfde editie! Elk jaar nemen er ongeveer 1 op 5 volwassen Belgen deel aan dit initiatief van De Druglijn. Een onvoorstelbaar grote groep! ‘Tournée Minérale’ gaat op dat elan verder en roept alle Belgen op om in februari 2021, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Editie 2021 – een extra uitdaging

Meedoen met Tournée Minérale is altijd al een ervaring geweest. Daag jezelf uit, en ontdek daarbij dat je je goed voelt met minder alcohol! Doe het met je familie, je vrienden, je collega’s, zo beleef je het samen.

Maar door de coronamaatregelen staat ons sociaal leven, waar Tournée Minérale steeds sterk op inzet, al een hele tijd op een lager pitje. Dat maakt deze editie voor iedereen, zowel de organisatoren als de deelnemers, extra uitdagend. Maar ook extra belangrijk. De coronamaatregelen hebben voor veel mensen de manier waarop ze met alcohol omgaan veranderd. Sommigen drinken minder omdat een deel van hun sociaal leven is weggevallen. Anderen beslissen net sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee. Om de hectische, abnormale werkdagen achter zich te laten. Of om te bekomen van de emoties die deze periode losmaakt. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in.

Gezelligheid zonder alcohol

Tournée Minérale is de perfecte gelegenheid om ervoor te zorgen dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. De campagne staat dit jaar stil bij alle gelegenheden die we aangrijpen om een glas uit te schenken. Van een avondje zetelhangen voor de voetbalmatch op tv, tot klinken op de verloving van de oudste kleinzoon.

Gezelligheid staat op die momenten centraal, en dat is meteen ook de boodschap van deze Tournée Minérale. Maak die momenten in februari alcoholvrij, en ontdek het zelf: ze zijn even warm en gezellig, ze doen evenveel deugd, en uiteindelijk voel je je er beter bij. Heel wat Tournée Minérale-deelnemers ervaarden de afgelopen jaren meer energie, betere slaap en een algemeen frisser gevoel. Allemaal heel welkom in deze uitzonderlijke tijden. En je werkt er nog mee aan je gezondheid ook!

Op je gezondheid

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Meer info en alcoholvrije recepten vind je op www.tourneeminerale.be.