groepsvaccin meest kwetsbare

Uitbreiding voordeel ziekenvervoer voor vaccinatie COVID-19

29.03.2021 Gezondheid
Kan je je niet zelf verplaatsen naar het vaccinatiecentrum voor je prikken tegen COVID-19? Dan krijg je tot € 10 per rit terugbetaald als je een taxi, onze vrijwilligers of een derde voor je vervoer inschakelt. En dit dankzij een uitbreiding op het voordeel ‘ziekenvervoer’.

Nu we over goedgekeurde vaccins tegen het coronavirus beschikken, worden we momenteel volop gevaccineerd om het normale leven zo snel mogelijk te kunnen hervatten. Maar omdat er nog niet meteen voldoende vaccins zijn voor iedereen, bepaalt een vaccinatiestrategie van de overheid welke prioritaire groepen als eerste een prik krijgen. En op dit moment zijn dat vooral ouderen en patiënten die een risico lopen op ernstige verwikkelingen door COVID-19.

Een extra duwtje in de rug

Omdat zich onder ouderen en risicopatiënten veel mensen bevinden die zich niet zelf naar het vaccinatiecentrum kunnen verplaatsen, voorzien we een uitbreiding op het OZ voordeel ‘ziekenvervoer’. Als ziekenfonds zetten we immers onze schouders mee onder de vaccinatiestrategie en met deze uitbreiding willen zoveel mogelijk mensen helpen om zich te kunnen laten vaccineren.

Voor wie?

Ben je niet in staat om zelf te rijden en kan je geen gebruik maken van het openbaar vervoer om naar het vaccinatiecentrum te gaan? Dan kan je rekenen op een terugbetaling niet-dringend ziekenvervoer.

Hoeveel krijg je terug?

Je kan rekenen op volgende terugbetalingen voor je vervoer:

  • met een taxi:60% van de factuur, tot € 10 per rit,
  • via een van onze vrijwilligers: 60% van de factuur, tot € 10 per rit,
  • via een derde. € 0,18 per kilometer, tot € 10 per rit.

Wat moet je kunnen voorleggen?

Om van een terugbetaling te genieten moet je het volgende kunnen voorleggen:

  • een medisch attest,
  • je uitnodiging voor de vaccinatie.

De uitbreiding is een maatregel onder voorbehoud goedkeuring van de Controlediensten der Ziekenfondsen.

Meer informatie

Meer weten? Lees alles over het OZ voordeel ziekenvervoer.