OZ gezinsvakanties winter 2017

Formule Gezinsvakanties

Waarom met OZ van jouw vakantie genieten?

  • Actief samen op vakantie 
  • Kinderen staan centraal 
  • Kwaliteitsvolle omkadering door K&K monitoren 
  • Geen zorgen, alles is geregeld (skipas, materiaal…)
De Gezinsvakanties zijn met zorg en toewijding samengesteld door de medewerkers van de Vakantiedienst. Zij maakten totaalpakketten op maat van levensgenieters met kinderen, voor onvergetelijke vakanties in de sneeuw.

Wat houdt de formule Gezinsvakanties juist in?

Vervoer

Gezinnen reizen met hun eigen wagen. Het is aan te raden een goede reisbijstandsverzekering met optie ski voor je gezin af te sluiten. 

Overweeg je om een ander vervoermiddel dan je eigen wagen te nemen? Hou er dan rekening mee dat je bepaalde verplaatsingen met plaatselijk vervoer moet regelen (taxi, bus …) Contacteer ons gerust voor je hierin een beslissing neemt.

Verblijf en maaltijden 

Wij bieden altijd een formule volpension aan. Op de dag van aankomst is het diner inbegrepen, op de vertrekdag het ontbijt. Afhankelijk van de bestemming eet je de lunch in het hotel, maak je een lunchpakket tijdens het ontbijt, of voorzien we een voucher voor een maaltijd aan de pistes. 

Volg je een speciaal dieet? Meld dit tijdig aan de Vakantiedienst. Voor je vertrek informeren we bij het hotel wat de mogelijkheden zijn. Bij aankomst informeer je zelf in de keuken hoe alles praktisch zal verlopen. 

De hotels in Oostenrijk zijn volledig gereserveerd voor onze groep (tenzij niet alle bedden volzet zijn). In de hotels van Villages Clubs du Soleil verblijven ook andere gasten.


6 dagen op de latten 

Het accent van de Gezinsvakanties ligt op de dagelijkse activiteit met kinderen: sneeuwpret op de latten. Ben je niet-skiënde ouder? Overweeg dan best of hotel/bestemming voldoet aan je wensen. De skiërs zijn de hele dag op stap. In Frankrijk kan je met het gezin lunchen in het hotel. Op de bestemmingen in Oostenrijk en Italië is de ganse groep de hele dag onderweg en eet op de pistes. Contacteer de Vakantiedienst als je hierover meer info wenst. 


Skipas

De skipas voor 6 dagen* is inbegrepen voor iedereen vanaf 5 jaar. Tijdens de kerstvakantie op bestemmingen Morzine en Montgenèvre geldt de skipas voor 5 dagen*. Bij de hotels van Villages Clubs du Soleil is geen korting voor skipas mogelijk (de skipas zit in een all-in pakket). Bij de andere bestemmingen kan je een korting krijgen als je geen skipas wenst. 

Het is niet mogelijk om via de Vakantiedienst een skipas voor een kortere of langere periode te reserveren. Wijzigingen aan je skipas kan je doorgeven tot maximaal 4 weken voor vertrek. Vanaf dan is je bestelling definitief en kan je geen skipas meer annuleren.


Materiaal

De huur van het standaardmateriaal voor 6 dagen* is inbegrepen voor iedereen vanaf 5 jaar. Tijdens de kerstvakantie op bestemmingen Morzine en Montgenèvre huur je materiaal voor 5 dagen*. Bij de hotels van Villages Clubs du Soleil zit het materiaal in een all-in pakket (ook het materiaal voor de kinderen van 3 en 4 jaar die deelnemen aan de Jardin des Neiges). Er is bij deze hotels dus geen korting voor materiaal mogelijk. Bij de andere bestemmingen kan je een korting krijgen als je geen materiaal wenst te huren. 

Op alle bestemmingen is de skihelm verplicht en inbegrepen in de prijs voor alle kinderen van 5 t.e.m. 17 jaar. Wijzigingen aan je materiaal kan je doorgeven tot maximaal 4 weken voor vertrek. Vanaf dan is je bestelling definitief en kan er geen materiaal meer geannuleerd of gewijzigd worden. Het is niet mogelijk om via de Vakantiedienst skimateriaal voor een kortere of langere periode te reserveren.
  
Bij reservatie geef je schoenmaat, lengte en gewicht op voor elke persoon in het dossier (niet nodig voor bestemmingen van Villages Clubs du Soleil). De dag van aankomst haal je het materiaal af in de skiwinkel. Op de laatste ski dag breng je zelf het materiaal terug naar de winkel. Wens je ander materiaal te huren, dan regel je dit met de medewerker van de skiwinkel en betaal je de opleg meteen ter plaatse. De Vakantiedienst kan hierin niet bemiddelen. We gaan ervan uit dat als je kind eigen materiaal meebrengt, je ook zelf voor een helm zorgt. 

Lessen

Voor alle kinderen tussen 5 (minimaal 5 jaar oud zijn op de dag van vertrek) en 17 jaar zijn de skilessen inbegrepen gedurende 6 dagen*.  Tijdens de paasvakantie organiseren we ook snowboardlessen voor kinderen van 8 t.e.m. 17 jaar op bestemmingen Montgenèvre, Les Arcs en Alpe d’Huez.

Er is geen korting op het tarief van de groepslessen mogelijk. Bij reservering geef je het aantal weken ervaring van je kind op. Voor de drie bovenstaande bestemmingen geef je dan ook de keuze ski of snowboard aan. Tijdens de vakantie kan je niet overstappen van ski naar snowboard of omgekeerd. Bij een te laag aantal inschrijven op de lessen snowboard kan OZ deze annuleren. In dat geval verwittigen we je ruim voor vertrek.

Kinderen die willen snowboarden op bestemmingen waar we enkel skiles organiseren, sluiten aan bij een skigroepje maar kunnen niet rekenen op lessen snowboard of een korting op de groepslessen.

We werken op alle bestemmingen samen met leraren van de plaatselijke skischool. Elk groepje wordt begeleid door een Nederlandstalige K&K monitor. Je kan rekenen op 4 uur les per dag (opgedeeld in twee lesblokken in de voor-  en namiddag; dit kan wijzigen omwille van weersomstandigheden of externe factoren). Ouders vangen hun kinderen op tussen de twee lesblokken.

De indeling van de groepjes moeten we aan de skischool zelf overlaten. Het gaat telkens om groepslessen die niet gericht zijn op een individuele benadering. Hou er rekening mee dat in kleinere groepen niet elk niveau gegarandeerd kan worden.

In de hotels van Villages Clubs du Soleil krijgen kinderen van 3 en 4 jaar dagelijks ski-initiatie in de Jardin des Neiges onder leiding van de plaatselijke skischool of monitoren van het hotel. De groepslesjes ski-initiatie zijn niet gericht zijn op een individuele benadering. De kinderen worden dan ook begeleid door een K&K monitor.

Voor volwassenen zijn er geen skilessen. K&K monitoren organiseren een 3-tal recreatieve skisafari’s voor volwassenen om het groepsgevoel aan te wakkeren (mits alle monitoren actief kunnen ingezet worden).

Baby- en kinderclubs

In de hotels van Villages Clubs du Soleil is de baby- en kinderclub* (vanaf 3 maanden t.e.m. 4 jaar) met Franse animatoren van het hotel inbegrepen in de prijs. Ook de grotere kinderen kunnen voor animatie in specifieke clubs terecht: club des Copains en club des Jeunes. Een K&K monitor is dagelijks aanwezig om een oogje in het zeil te houden bij de kindjes van 3 en 4 jaar en begeleidt hen mee tijdens de ski-initiatie. Bij alle andere bestemmingen is er geen opvangmogelijkheid in een baby- of kinderclub en vangen de ouders dus zelf hun kinderen jonger dan 5 jaar op. 


Omkadering en animatie

Kriebels & Kuren vzw stelt met grote zorg het Nederlandstalige monitorenteam samen. De K&K monitoren zorgen voor animatie en omkadering. Het zijn stuk voor stuk geëngageerde vrijwilligers (werken niet voor OZ) die met een aanstekelijk enthousiasme voor een leuke vakantie zorgen. Hun hoofddoel is het omkaderen van de activiteiten: jouw kinderen begeleiden tijdens de skilessen, organiseren van een 3-tal skisafari’s voor volwassenen en verzorgen van leuke après-ski voor jong en oud. Ze fungeren niet als professionele reisbegeleiding maar zullen je zoveel mogelijk helpen bij vragen, kleine probleempjes,... 

Het team werkt telkens vanuit dezelfde opgelegde procedures, maar legt eigen accenten tijdens de vakantie. Elke bestemming of elk type logement vraagt immers een specifieke benadering. K&K monitoren kunnen in geen geval instaan voor de opvang (babysit, ziekte,…) van je kinderen. 


Kinderen met speciale zorgen

Indien je kind speciale zorgen nodig heeft (autisme, fysieke beperking,...) hou er dan rekening mee dat je kind misschien een één op één begeleiding nodig heeft bij het skiën en wij hiervoor geen monitoren hebben voorzien. Dit mag niet ten koste gaan van de goede werking in de skigroepen. Wij appreciëren daarom een seintje zodat we samen naar een eventuele oplossing kunnen zoeken. 


Annuleringsdekking en verzekering

Voor alle vakanties is een beperkte annuleringsdekking inbegrepen, geldig tot vertrekdag. Een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid is voor elke deelnemer in de prijs inbegrepen. Neem contact met ons op voor de voorwaarden. 

Lees zeker ook onze Algemene Voorwaarden even na.


* Niet op dagen van aankomst en vertrek.