sporttips

Tips om te sporten

Blessurevrij sporten

tip blessures Niets zo vervelend als stoppen met trainen omdat je geblesseerd bent. En dat terwijl je het misschien wel had kunnen voorkomen. Je risico op blessures door te sporten minimaal houden? Dit kan je doen!

Lees meer

Buiten sporten? Daarom!

tip buiten bewegen

Als de temperaturen het toelaten, zetten we buiten sporten maar al te graag op de agenda. Want dat is niet alleen leuk, maar levert je ook heel wat andere extra voordelen op. Ontdek ze snel!

Lees meer

Cardio of krachttraining?

tip cardio

Wie meer wil bewegen heeft veel opties. Of je dan voor cardio of krachttraining kiest, hangt vooral af van je persoonlijke interesse. Maar ook je doelstellingen spelen een rol! Ontdek welke vorm het beste bij je past.

Lees meer

Hartslag monitoren

Je hart is de motor van je lichaam. Het pompt de klok rond bloed door je lichaam om je organen van zuurstof en energie te voorzien. Maar je hart mag niet te hard, ook niet als je sport.

Lees meer

Sporten als het warm is

tip sporten tijdens warmte

Sporten is goed voor je, ook in de zomer. Al pak je het wel best verstandig aan om gezondheidsklachten door de warmte te vermijden. Lees snel de tips!

Lees meer

Sporten? Drink water!

water drinken

Per dag drink je als volwassene best 1,5 liter water. Niets nieuws natuurlijk. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En hoeveel meer en wat moet je drinken als je sport?

Lees meer