banner buiten sporten

Buiten sporten? Daarom!

Buiten sporten? Zoveel voordelen!

Als de temperaturen het toelaten, zetten we buitensporten maar al te graag op de agenda. Want dat is niet alleen leuk, maar levert je ook heel wat andere extra voordelen op.

Meer afwisseling

Je opties om te sporten worden meteen een stuk groter als de zon van de partij is. Geen fan van wandelen of joggen? Dan zijn er in het zomerseizoen een hele reeks originele activiteiten die je kan uitproberen. Surfen, tennissen, volleybal, calisthenics, yoga in het park, … Het moment om iets nieuws op te snuiven!

Minder stress

Het zal je niet verbazen: sporten in een natuurlijke omgeving wekt meer positieve gevoelens op dan tussen 4 muren. Sterker nog, eventuele spanningen, verwarring of boosheid kan je ook een stuk beter de baas. Stoom aflaten? Weet dat het rustgevende groen en de tjilpende vogeltjes dat beetje meer voor je doen.

Beter voor je portemonnee

Hoge abonnementskosten? Niet in de zomermaanden! Deze tijd van het jaar is ideaal om zonder een sportabonnement aan de slag te gaan. Joggen, wandelen, tennis, basketbal, badminton, … Er is altijd wel een geschikte accommodatie waar je gratis terecht kan. Bovendien in je eigen buurt. Zelfs als je krachttraining wil doen vind je steeds vaker een gratis openluchtparcours. Nieuwsgierig? Zoek eens naar “calisthenicspark België” op Google.

Extra vitamine D

Met vitamine D neem je meer calcium op en hou je je botten sterk. Maar de supervitamine boost ook je immuunsysteem én je spierontwikkeling. Net wat je voor ogen hebt als je aan het sporten gaat dus! Vitamine D haal je grotendeels uit het zonlicht en is de perfecte aanvulling voor je sportsessie. Snel naar buiten dus!


Meer sporttips