OZ vitaliteit beleven, bewegen en beschermen

Wat Alz? (Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties)

Wilrijk


dementie
Startdatum: woensdag 27 februari 2019

Uren: 19u - 20u30

Datum: woensdag 27 februari 2019

Locatie: OZ Center Wilrijk - Boomsesteenweg 5 (ingang aan achterkant: Kruishofstraat 250)

Lesgever: Kasper Bormans

De lezing rond ‘Wat Alz?’ is een interactieve beleving waarin een nieuwe vorm van communicatie centraal staat die gericht is op emotie, het zintuiglijke en het onbewuste. Op dat vlak kunnen we heel wat opsteken van zowel reclametechnieken als het omgaan met mensen met dementie. Hoe krijg je mensen in beweging? Ook als je moeilijk toegang tot hen krijgt?

Deze lezing is bedoeld voor een breed publiek. Toch zullen mensen die te maken krijgen met dementie in hun omgeving, er nog extra inzichten uithalen. Dementie is trouwens het probleem van de toekomst. Het is zwaar voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor zijn omgeving. Hulpverleners, mantelzorgers en familieleden zijn de ‘schaduwbetrokkenen’ van de aandoening. Hoe kunnen we deze mensen optimaler ondersteunen en verbinden?

Kasper Bormans (°1987) doctoreert als ‘gewetenschapper’ aan de Leuven School for Mass Communication Research (KULeuven). Hij is auteur van het succesboek ‘Wat Alz?’ en bedenker van het verrassende Spel van de Verbeelding. Daarnaast mondde zijn doctoraatsonderzoek uit in de publicatie ‘Een nieuw geheugenpaleis’ (Lannoo, 2017) met bijhorende mobiele applicatie ‘MemoryHome’. Hij is een gewaardeerd keynote speaker op zeer uiteenlopende manifestaties in binnen- en buitenland.

Aantal beschikbare plaatsen: Boeken niet meer mogelijk
Klantprijs: € 8,00
Niet-klantprijs: € 18,00