OZ vitaliteit beleven, bewegen en beschermen

Fake news

Online


Startdatum: woensdag 7 oktober 2020
Datum: woensdag 7 oktober 2020
 
Uur: 19u00 t.e.m. 21u00    
 
Online sessie
 
Spreker: Tim Verheyden
 

“Fake news” is een containerbegrip geworden, sinds Donald Trump de term lanceerde tijdens een persconferentie. Op zich is het een moedwillig verzonnen nieuwsbericht om mensen in de war te brengen, maar het wordt vaak in één adem genoemd met gemanipuleerde video’s of complottheorieën. VRT-journalist Tim Verheyden specialiseerde zich in de materie.

Over de infosessie

Tim Verheyden: “Ik pas mijn lezing altijd aan de situatie aan. Dus in oktober zal het gaan over hoe desinformatie voet aan grond heeft gekregen in tijden van corona. De kernboodschap is dat het probleem groter is dan fake news op zich. Ik wil de mensen tools geven om na te denken over desinformatie en hoe ze daarmee moeten omgaan. We gaan dat nooit helemaal kunnen oplossen en het zal niet altijd duidelijk zijn of iets echt is of niet, maar ik wil mensen wel een perspectief geven over wat er allemaal gebeurt, hoe het een mondiaal probleem is en hoe we daarmee kunnen omgaan.”

Over VRT-journalist Tim Verheyden

Tim Verheyden was in het verleden aan de slag bij TV Limburg en de Vlaamse Mediamaatschappij. Bij die laatste maakte hij o.a. de spraakmakende reportage voor Telefacts waarbij hij (undercover) een nepbom tot in een vliegtuig op Brussels Airport kon smokkelen. In april 2012 ging hij aan de slag bij de nieuwsdienst van de VRT waar hij voor Het Journaal ging werken en als reportagemaker en presentator van het duidingsprogramma Koppen.
 

 

Deze sessie liever fysiek bijwonen? Schrijf je dan hier in.

 

Aantal beschikbare plaatsen: Boeken niet meer mogelijk
Klantprijs: € 8,00
Niet-klantprijs: € 15,00