OZ Vitaliteit: info- en doesessies

OZ Vitaliteit: info- en doessies

Hieronder krijg je een volledig overzicht van alle sessies die OZ organiseert. Je vindt er per sessie de volledige informatie en je kan onmiddellijk inschrijven en betalen.

De nieuwe reeks groepslessen gaat van start in de week van 8 januari 2018. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Je kan tot één dag op voorhand online inschrijven. Wil je je nog inschrijven voor een sessie die de dag erna plaatsvindt? Neem dan contact met ons op via 03 201 85 00 of vul het online aanvraagformulier in. Wij helpen je graag verder.

Filter op

Thema
Plaats
Maand

De Kracht van positief denken
Startdatum: woensdag 25 april 2018

Eenmalige workshop van 10u30 tot 11u30

Leren vallen maakt je zekerder
Judoka Jean-Pierre Dziergwa bedacht dat de valtechnieken van judoka’s, nuttig kunnen zijn voor iedereen. En zeker voor ouderen die een verhoogd risico op vallen hebben. Hij testte het uit op een groep van 60-plussers. Daarna stapte hij met zijn idee naar de Vlaamse Judo Federatie. Intussen zijn 70 trainers in Vlaanderen opgeleid en volgden meer dan 1.000 mensen de valinitiatie. Een soort turnles waarbij je leert vallen op matten, zowel voor- als achterwaarts. Eerst van op de knieën, dan in hurkzit tot bijna rechtstaand. Jean-Pierre: “De oefeningen van de valinitiatie kan je thuis herhalen. Daarmee kan je veel aan lenigheid, evenwicht en spierkracht winnen. Vallen kan je leren, vergelijk het met leren zwemmen of fietsen.”

 

 

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 0,00
Niet-klantprijs: € 0,00

Gezonde geestkracht
Startdatum: woensdag 25 april 2018

Infosessie: 19u30 - 21u30

Als je fysieke prestaties wil neerzetten, moet je bereid zijn om je lichaam te trainen. Wat veel mensen niet weten, is dat we ook mentale spieren hebben! Hoe bewust ben jij je daarvan?
 
Wie over een gezonde portie geestkracht wil beschikken, moet zijn mentale spieren goed trainen. Als je bepaalde spieren niet correct gebruikt of als ze overontwikkeld zijn, kan dat jouw geestkracht negatief beïnvloeden.
 
Ben je nieuwsgierig welke mentale spieren we hebben en hoe jij gezonde geestkracht kan ontwikkelen en behouden? Doe jezelf een prachtig cadeau en ontdek tijdens deze infosessie wat gezonde geestkracht voor jou kan betekenen.

Aantal beschikbare plaatsen: Op aanvraag
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

Diabetes

Wilrijk


diabetes
Startdatum: woensdag 2 mei 2018

Eenmalige infosessie: 19u00 - 20u30 

Diabetes is een chronische aandoening waarbij het suikergehalte in het bloed te hoog is. Dat brengt een aantal gevolgen met zich mee die een grote invloed hebben op je dagelijks leven.

Veel patiënten zitten met dezelfde vragen. Wat houdt diabetes precies in? Wat kan ik doen om mijn leven comfortabeler te maken? Wat kan en mag ik eten? Kan ik (zware) fysieke inspanningen doen?

Tijdens deze infosessie kom je alles te weten over jouw aandoening. Je krijgt heel wat nuttige tips en interessante informatie die alle vooroordelen en misverstanden over diabetes de wereld uit helpen!

Aantal beschikbare plaatsen: 4
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

mindfulness
Startdatum: woensdag 2 mei 2018

Lesuren: 19u00 - 21u30

Mindfulness of aandachtstraining is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je helpt om beter om te gaan met stress, piekeren, slapeloosheid, pijn, angst, depressie,... Door meer aandacht te geven aan het hier en nu, leren we ons beter bewust te worden van onze gedachten, emoties en lichaam. 

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5u (totaal 20u) waar we stap voor stap verschillende technieken inoefenen om volgende te leren:

  • anders omgaan met de "dingen des levens", ook de minder aangename
  • een gezond evenwicht vinden tussen werk en ontspanning
  • volledig aanwezig zijn bij wat je doet, of het nu thuis is of op het werk
  • je beter concentreren
  • stabiel blijven in tijden van stress
  • inzicht verwerven in het eigen functioneren

 

Aantal beschikbare plaatsen: 6
Klantprijs: € 240,00
Niet-klantprijs: € 290,00

Gehoorschade
Startdatum: woensdag 9 mei 2018

Uur: 19u30 - 21u00

Wat als het nooit meer stil is? En wat als je van de ene op de andere dag plots een vervelende pieptoon in je oren hebt die nooit meer weg zal gaan? Bert Lecomte, 24 jaar en oprichter van De Tuut van Tegenwoordig, liep vijf jaar geleden oorsuizen (tinnitus) op na een nachtje uit. Sinds die nacht is het nooit meer stil in zijn oren. Het was het begin van een bijzonder lastige periode. Een strijd die bijzonder lastig te overwinnen bleek. Na enkele moeilijke jaren zet hij zich nu samen met andere jongeren in voor tinnituspatiënten en trekt hij het land rond om mensen te waarschuwen voor de impact van oorsuizen en gehoorschade op je leven.

In deze infosessie vertelt hij over zijn strijd tegen oorsuizen en deelt hij zijn ervaringen en tips mee. Een preventieve audioloog van HearingCoach doet vervolgens de werking van onze oren uit de doeken en geeft tal van tips om oorsuizen te voorkomen en om je oren te beschermen.

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

EHBO kids levensreddend handelen
Startdatum: woensdag 16 mei 2018

Lesuren: 18u30 - 21u30

 

Deze opleiding levensreddend handelen bevat het perfecte evenwicht tussen theorie en praktijk.

  • Theorie: Dankzij concrete tips ontdek je hoe je correct moet reageren bij verschillende noodsituaties. Duidelijke stappenplannen zorgen ervoor dat je niets over het hoofd ziet.
  • Praktijk: Er wordt uitgebreid geoefende tijdens deze opleiding. Zo krijgt elke deelnemer de kans om de verschillende technieken aan te leren.

 

Workshop in samenwerking met ALERT: www.alert-ehbo.be

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 21,00
Niet-klantprijs: € 26,00

Flexibel vegetarisch eten
Startdatum: woensdag 20 juni 2018

Introductieles: 19u00 - 21u00

Informeer je hoe minder dierlijke producten uitstekend passen in een gezond voedingspatroon. Tijd ook om even te kijken hoeveel dieren een Belg eet in zijn leven. Wat heeft ontbossing in het zuiden te maken met onze steak? Is plantaardig eten nu zoveel gezonder? Wat kan je zelf doen en hoe begin je eraan? Hoe verleid je je huisgenoten en waar vind je de lekkerste recepten? Tijdens deze lezing antwoordt een medewerker van EVA vzw, op deze en vele andere vragen. Na de lezing is er ruim tijd voor jouw vragen en discussie. En er is de mogelijkheid voor de deelnemers om gratis infobrochures of recepten mee te nemen naar huis"

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

pilates
Startdatum: maandag 25 juni 2018

Kennismakingsles  - 19u00-20u00

Een ideale workout voor de core (= buik en rug) of wat ze de 'powerhouse' noemen in de pilates. De kern van de Pilates lessen is om 'bewust' te bewegen. Je moet dus een mentale betrokkenheid hebben bij de oefeningen waardoor je een nieuw soort bewustzijn ervaart. Daardoor ga je efficiënter trainen en heb je dus meer en sneller resultaat dan bij een andere trainingsmethode.

De lessenreeks gaat van start in september.

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

Startdatum: maandag 25 juni 2018

Kennismakingsles - 20u00-21u00

The harder the battle, the sweeter the victory! Wil je je conditie trainen, sterker worden, afvallen of beter in je vel zitten? Daag voor deze les niet alleen je spieren en je conditie uit, maar ook je tofste vriendin!

Tijdens Bootcamp krijg je in groep een gevarieerde full body workout, waarbij we jou stimuleren om - op jouw tempo - alles uit jezelf te halen. Het is een training gebaseerd op hoe soldaten uit het leger worden getraind, alleen maken wij het een pak plezanter! You don't sweat, you sparkle op maandag van 20 tot 21 uur!

 
Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

fatburning
Startdatum: maandag 25 juni 2018

Initiatieles Total body workout - 19u00-20u00

In deze sessies worden spierverstevigende, conditionele en vetverbrandende oefeningen afgewisseld. We sluiten af met een rustige stretching. Een uurtje vol plezier!

Gelieve een handdoek en drinken mee te nemen.Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

caloriecrush
Startdatum: maandag 25 juni 2018

Initiaitieles: 19u00 - 20u00

Summer bodies are made in the winter. And on Monday Evening.

Caloriecrush - Fatburning is een leuke, intensieve groepsles die gericht is op vetverbranding en die zich focust op borst, buik en billen. We combineren leuke moves met fatburning op de step. Kom tijdens deze toffe workout op lekkere muziek de calorieën eraf shaken! Good vibes only op maandag van 19 tot 20 uur!

 
Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

Doesessie Boks Workout
Startdatum: maandag 25 juni 2018

Kennismakingsles - 20u30-21u30

Een gehele workout waarin het recreatieve van boksen verwerkt zit. Met deze les verbeter je zowel je conditie, je coördinatie als je boks skills. Tegelijkertijd zal ook je vetverbranding in je lichaam aangesproken worden. Ideaal ook voor diegene die wat extra kilo's willen verliezen.
Een echte aanrader voor iedereen die met veel plezier en veel variatie wilt bewegen! 

 

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

pilates
Startdatum: maandag 25 juni 2018

Kennismakingsles - 19u30-20u30

De kern van de Pilates lessen is om ‘bewust’ te bewegen. Doel van pilates is het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem (vooral buik- en rugspieren) en een soepel lichaam waarin overbelaste spieren worden ontlast.

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

OZ Info- en doesessies Functional fit
Startdatum: maandag 25 juni 2018

Kennismakingsles - 12u30-13u30

Fitball is een efficiënte workout voor alle conditieniveaus. Tijdens de lessen maak je gebruik van een zitbal en gewichten. In deze workout verstevig je 10-tallen spieren die bevestigd zijn aan je heupen, bekken, onderrug, ribben en schouderbladen. Deze kernspieren zijn van groot belang voor alle bewegingen, zowel

dagelijks als sportspecifiek. De kernspieren stabiliseren het lichaam en verhogen de weerstand tegen blessures en lange termijnaandoeningen. Niet alleen stabiliteit wordt getraind, maar ook balans en evenwicht. Dus wil je vooral accent leggen op je rug- en buikspieren. Ga fitballen!

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

pilates
Startdatum: dinsdag 26 juni 2018
Initiatieles Pilates - 19u00-20u00
 

De kern van de Pilates lessen is om 'bewust' te bewegen. Doel van pilates is het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem (vooral the core: buik en rug) en een soepel lichaam waarin overbelaste spieren worden ontlast.

Gelieve een matje, handdoek en drankje mee te nemen.

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

indoor cycling
Startdatum: dinsdag 26 juni 2018

Initiatieles: 19u30 - 20u30

Indoor cycling is, net als spinning, een gezamenlijke indoortraining op de fiets. Het is eenvoudig, prettig en gemakkelijk om te leren. Een stevige conditietraining onder leiding van een ervaren instructeur en ondersteund door muziek. De ideale les om conditie op te bouwen en vetten te verbranden. 

Voorzie sportieve kledij, handdoek en drinkbus. De mogelijkheid om klikpedalen (spd) te gebruiken is voorzien.

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

dynamische yoga
Startdatum: dinsdag 26 juni 2018

Initiatieles Yoga - 20u00-21u00

Yoga is een manier om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. De traditionele yoga-houdingen zijn voor het gemiddelde westerse (gestresseerde) lichaam vaak een te grote uitdaging. De lesgeefster baseert zich op haar kennis en op een sterk ontwikkeld lichaamsbesef. Zij gebruikt specifieke voorbereidende oefeningen en aangepaste houdingen die het lichaam helpen om sterk, soepel en vitaal te worden. 

In haar begeleiding besteedt ze de nodige aandacht aan een veilige en gezonde beoefening. Het is belangrijk de oefeningen en houdingen correct uit te voeren en waar nodig aan te passen aan jouw specifieke noden.

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

fatburning
Startdatum: dinsdag 26 juni 2018

Kennismakingsles - 20u30-21u30

Als je gewicht wil verliezen en aan je conditie wenst te werken, is dit een zeer geschikte les voor jou! Bewegen op het hoge ritme van de muziek gecombineerd met allerlei spierverstevigende oefeningen, een echte vetverbranding waarbij je niet moet nadenken, wel veel zweten, lachen en je goed voelen.

Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

pilates
Startdatum: dinsdag 26 juni 2018

Initiatieles Pilates - 19u00-20u00

De kern van de Pilates lessen is om 'bewust' te bewegen. Je moet dus een mentale betrokkenheid hebben bij de oefeningen waardoor je een nieuw soort bewustzijn ervaart. Daardoor ga je efficiënter trainen en heb je dus meer en sneller resultaat dan bij een andere trainingsmethode. De Pilates Methode is een effectieve bewegingsvorm voor het hele lichaam.

 
Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00

caloriecrush
Startdatum: dinsdag 26 juni 2018

Kennismakingsles - 20u00-21u00

Als je gewicht wil verliezen en aan je conditie wenst te werken, is dit een zeer geschikte les voor jou! Bewegen op het hoge ritme van de muziek gecombineerd met allerlei spierverstevigende oefeningen, een echte vetverbranding waarbij je niet moet nadenken, wel veel zweten, lachen en je goed voelen.

 
Aantal beschikbare plaatsen: 9
Klantprijs: € 6,00
Niet-klantprijs: € 15,00
Aantal items per pagina:

Bekijk hier de algemene voorwaarden van OZ Vitaliteit.