OZ Voedingsadvies

Tips van de OZ voedingsdeskundige

Water drinken! Maar waarom?

water drinken

Iedereen vertelt je wel tot tienmaal per dag dat je water moet drinken. Maar waarom eigenlijk? Welk wonder verricht water in je lijf?

 

Lees hier waarom het zo belangrijk is om voldoende te drinken én ontdek 3 recepten voor smaakwater.

Lees meer

Populaire diëten: intermittent fasting

intermittent fasting De meeste diëten focussen op wat je eet. Bij ‘intermittent fasting’ draait het om wanneer je eet. Wij vroegen ons af: is ‘intermittent fasting’ meer dan een hype? Helpt het je effectief om gewicht te verliezen, en is het ook gezond? Onze voedingsdeskundige Daphne neemt het dieet onder de loep.

Lees meer

Populaire diëten: veganisme

veganisme

Tot voor kort was veganisme misschien nog een ver-van-je-bed show. Tegenwoordig wint het steeds meer terrein. Maar krijgen veganisten ook voldoende voedingsstoffen binnen door enkel plantaardig te eten? We checkten het bij Britt, een overtuigd veganiste, en Daphne, onze voedingsconsulente.

Lees meer

Vieren zonder te veel extra kilo’s

feestelijk diner De feestdagen brengen we dit jaar vooral door in onze bubbel. Maar ook dan komt er misschien heel wat lekkers op tafel. En voor je het weet vliegen de kilo’s eraan. Dat hoeft niet zo te zijn. Onze voedingsdeskundige Daphne vertelt je hoe je toch kan genieten zonder dat je achteraf met die extra kilo’s opgescheept zit. 

Lees meer