OZ voordeel - Voedingsadvies

Voedingsadvies

Wil je komaf maken met ongezonde eetgewoonten? Slaag je er niet in om een streng dieet vol te houden? Ben je benieuwd hoe je evenwichtig en gezond eet? Dan kan voedingsadvies voor jou de oplossing betekenen. OZ geeft je alvast een duwtje in de rug.

Je kan op drie momenten individueel advies krijgen. Je kiest zelf hoeveel keer je komt. De erkende OZ diëtiste zet je op weg naar nieuwe eetgewoontes die je energie geven en waarmee je je gewicht onder controle krijgt én houdt.

aard van het gesprek kostprijs  tussenkomst OZ klanten OZ klanten betalen
1ste intakegesprek: 60 min.  € 60 € 35 € 25
2de consult: 40 min.  € 40 € 20 € 20
3de consult: 30 min.  € 30 € 15 € 15

  • Volg je elders voedingsadvies? In dat geval kan je rekenen op een totale tegemoetkoming tot € 25 per persoon per kalenderjaar. Kies hiervoor uit een van volgende opties: 
  • een cursus bij WW (voorheen Weight Watchers): inschrijven voor het WW voedingsadvies kan eenvoudig online. Je kan de cursus van WW zelfs volgen in de OZ kantoren in Brugge of Wilrijk.
  • consultaties bij een diëtist of een arts-voedingsdeskundige

Medicalia

Voor raadplegingen bij de diëtist die niet worden terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering, krijg je een tussenkomst van € 25 via het aanvullend voordeel Voedingsadvies. Wanneer een raadpleging wel terugbetaald wordt door de verplichte ziekteverzekering kan je na aftrek van die tussenkomst ook een beroep doen op het aanvullend voordeel.

Daarbovenop krijg je dankzij de verzekering Medicalia in beide gevallen een tegemoetkoming van 75 % van het resterende bedrag, tot maximaal € 600 per aansluitingsjaar. De exacte voorwaarden vind je op de pagina's rond Medicalia.

beken je voordeelAlle tegemoetkomingen gelden enkel voor OZ501 klanten in orde met de bijdragen aanvullende diensten.  

 

  • in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten
  • Voedingsadvies bij een andere organisatie dan OZ of WW komt niet in aanmerking voor deze tussenkomst. Voedingsadvies bij een erkend diëtist of arts-voedingsdeskundige wel!
  • Sinds 1 juli 2017: binnen een periode van 12 maanden kan je maximaal 3 tussenkomsten voor het OZ voedingsadvies ontvangen. Je kiest zelf hoeveel consults je volgt, zolang de juiste volgorde gerespecteerd wordt.
 

 

De tussenkomst voor het OZ Voedingsadvies wordt onmiddellijk verrekend bij betaling.

Een tussenkomst voor voedingsadvies van WW, een erkend diëtist of een arts-voedingsdeskundige kan je aanvragen op 2 manieren: 

  • laat het attest  ‘tegemoetkoming voedingsadvies’ invullen. Dat attest vind je in Mijn OZ of op deze pagina bij 'nuttige documenten'.

OF

  • bezorg ons op kantoor of online een betaalbewijs waarop vermeld staat dat het om voedingsadvies gaat en waarop duidelijk de naam van de verstrekker of WW terug te vinden is
     

Vergeet je kleefzegel niet!


OZ een slimme zet

Sluit online aan

OZ Gezondheid, bereken je voordeel

Bereken je voordeel

OZ gezondheid: kalender

Afspraak vragen

Brochures