MEDICALIA: BETAAL JE MEDISCHE KOSTEN ZONDER ZORGEN

Ook zonder ziekenhuisopname kunnen de kosten voor medische verzorging hoog oplopen. Medicalia is de ideale aanvulling op je wettelijke ziekteverzekering, en op de hospitalisatieverzekering Hospitalia Plus en tandverzekering Dentalia Plus. Dankzij Medicalia krijg je immers elk jaar tot € 1.500 terugbetaald voor medische kosten buiten een ziekenhuisopname.

TOT € 1.500 PER JAAR TERUGBETAALD VOOR MEDISCHE KOSTEN BUITEN EEN ZIEKENHUISOPNAME

Remgelden, consultaties en onderzoeken

 • 75% van het remgeld
 • Voor raadplegingen bij erkende zorgverleners

Oogzorg en hoorapparaten

 • 75%, maximum € 600 per aansluitingsjaar
 • Brilglazen
 • Contactlenzen
 • Laserbehandelingen
 • Keratotomie
 • Hoorapparaten

Geboorte

 • Premie van € 250 per kind

Paramedische en alternatieve behandelingen

 • 75%, maximum € 600 per aansluitingsjaar
 • Osteopathie
 • Logopedie
 • Homeopathie
 • Diëtiek
 • Ergotherapie
 • Psychologie
 • Chiropraxie
 • Acupunctuur
 • Orthopedagogie

Nog geen ziekenfondsklant van OZ? Neem vandaag de eerste stap!

OZ is een onafhankelijk en kritisch ziekenfonds, een jonge organisatie met een frisse kijk op gezondheid. Een innovatieve, transparante en persoonlijke dienstverlening staan centraal. Dat vertaalt zich concreet in een heleboel interessante voordelen: van de terugbetaling van je dokterskosten tot poetshulp. Van je hospitalisatieverzekering tot je vakantie. Je kan aansluiten bij Medicalia, indien je klant bent van OZ.

Ben je al OZ klant en heb je interesse in Medicalia en/of onze extra verzekeringen Hospitalia Plus en Dentalia Plus?

Ontdek dan hier onze verzekeringsproducten. Je vindt er ook alle documenten om je snel en eenvoudig aan te sluiten.

Kom je liever eens langs bij OZ? Spring dan gerust binnen in je plaatselijk OZ kantoor. Of neem contact op met je persoonlijke klantenadviseur. Je kan ook een afspraak maken voor een thuisbezoek.

Veelgestelde vragen

Ik ben geen klant bij OZ. Kan ik me bij Medicalia aansluiten?

Nee, je moet klant zijn bij ons ziekenfonds OZ. Sluit je online aan.

In welke volgorde berekenen jullie de terugbetalingen van mijn verzekeringen en waar staat Medicalia in dat lijstje?

Indien van toepassing kijken we eerst hoeveel je terugkrijgt van je verplichte ziekteverzekering, dan van je OZ voordelenpakket en daarna van je hospitalisatieverzekering en/of tandverzekering. Van het bedrag dat je dan nog moet betalen, berekenen we hoeveel je via Medicalia terugkrijgt.

Remgeld

Wat is het verschil met een hospitalisatieverzekering?

Onze hospitalisatieverzekering Hospitalia (Plus) komt tussen in de kosten van een (dag)opname in een ziekenhuis. Medicalia gaat verder en betaalt medische kosten buiten een ziekenhuisopname terug. Zoals de kosten van osteopathie, logopedie, psychologie, diëtiek, hoorapparaten, oogzorg, ...

Hoe sluit ik me bij Medicalia aan?

Als klant van het ziekenfonds OZ, kan je aansluiten in 7 stappen:

 1. Druk een aanvraagformulier af.
 2. Plak je OZ kleefzegel op het aanvraagformulier.
 3. Vul bij ‘A. Verzekeringsnemers’ de voornaam, achternaam, geboortedatum en het geslacht in van alle gezinsleden die je aansluit.
 4. Antwoord onder ‘C.’ op alle vragen van de behoefteanalyse. Heb je al een verzekering  voor de producten: Hospitalia (Plus) of Dentalia Plus? Dan mag je deze vragen open laten.
 5. Vul ‘E. Contact zonder advies of niet gevolgd advies’ in en vink aan: ‘Wij, ‘verzekeringsnemers’, hebben de behoefteanalyse zelf ingevuld zonder advies van een klantenadviseur’
 6. Vul de datum in en teken je aanvraagformulier.
 7. Stuur je aanvraagformulier met de post op of geef ze af in een OZ kantoor in je buurt. Het dichtstbijzijnde kantoor vind je hier.
Waar vind ik of mijn zorgverlener erkend is?

Je zorgverlener moet een RIZIV-nummer hebben of op een van onze lijsten staan.

Staat je zorgverlener niet op de lijst? Voor homeopathie kan je ook terecht bij een huisarts, gespecialiseerd in alternatieve geneeskunde. Voor orthopedagogie moet je orthopedagoog een diploma van master of licentiaat in de orthopedagogie hebben.

Wat is remgeld?

Het honorarium van een arts bestaat uit het officiële tarief en, eventueel, een supplement.

Het officiële tarief wordt voor een deel terugbetaald door het ziekenfonds. Hetgeen overblijft en wat je dus uit eigen zak betaalt, is het remgeld.

De zogeheten verbonden of geconventioneerde artsen respecteren de officiële tarieven, terwijl niet-verbonden of niet-geconventioneerde artsen een supplement kunnen aanrekenen. Dit noemen we een honorarium- of ereloonsupplement.

Deze remgelden worden 75% terugbetaald door Medicalia.

Ik heb dit jaar mijn tellers nog niet allemaal gebruikt. Mag ik ze naar volgend jaar meenemen?

Nee. We zetten de tellers elk aansluitingsjaar op 0. Wat je niet hebt opgebruikt, vervalt.

OZ501, verzekeringsagent, ingeschreven bij de Controledienst van de Ziekenfondsen en de Landsbonden van ziekenfondsen (Sterrenkundelaan 1 te 1210 Brussel) onder het codenr. 5001 voor de takken 2 en 18, voor de VMOB Ziekenfonds voor Hospitalisatiekosten, Lenniksebaan 788A, 1070 Brussel, RPR Brussel, (422.189.629, nr. CDZ 750/01).